Опозиционен политик от Санкт Петербург е внесъл сигнал в прокуратурата срещу

...
Опозиционен политик от Санкт Петербург е внесъл сигнал в прокуратурата срещу
Коментари Харесай

Депутат иска съд за Путин заради думата война

Опозиционен политик от Санкт Петербург е внесъл сигнал в прокуратурата срещу съветския президент Владимир Путин за дискредитиране на армията - тъй като за първи път употребявал думата " война " за нахлуването на Русия в Украйна. " Той назова войната " война ", цитира поста в Туитър на локалния народен представител от Санкт Петербург Никита Юферев Der Standard.

От началото на офанзивата на Русия в Украйна, която Кремъл назовава " специфична военна интервенция "  досега хиляди хора в страната са били наказани за потребление на думата " война ".

По време на спонтанна конференция в четвъртък Путин съобщи: " Нашата цел не е да продължим да въртим колелото на военния спор, а да сложим завършек на войната. "

Макар да счита, че правното деяние, което е подхванал, няма да докара до нищо, Никита Юферев, декларира, че въпреки всичко действието му е подбудено от искането да разобличи " фалша " на системата. " За мен е значимо да направя това, с цел да привлека вниманието към несъгласието и несправедливостта на тези закони, които той (Путин) приема и подписва, само че с които самият той не се преценява ", сподели Юферев за Reuters.

Искът няма никакъв късмет за юридически триумф, защото неотдавна и няколко пропагандисти, свързани с Кремъл, също към този момент заговориха за " война ", само че не последва нищо от това.

Руската правосъдна система даже не откри наказуемо закононарушение в настояването на Антон Красовски от RT, който прикани да се изгарят и удавят украински деца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР